torsdag, november 30, 2006

onsdag, november 29, 2006

Hur var det med jämställdheten?

Lena Hallengren lanserar nu i DN idén om ett delat ledarskap inom sossarna. Som kandidater för hon fram två kompetenta kvinnor, nämligen Margot Wallström och Mona Sahlin.

Varför ska de vara två? Är det just för att de råkar vara kvinnor? Ingen hade väl kommit på tanken att Thomas Bodström och Pär Nuder skulle dela på partiledarposten?

Är det inte så att den gamla föreställningen att " det krävs två kvinnor för att göra en mans jobb" lever kvar hos Hallengren. Nu om någonsin har ju hon och sossarna chansen att visa att de menar allvar med sitt snack om jämställdhet. Det börjar bli dags för Sveriges största parti att ha en kvinnlig partiledare. Chansen finns på allvar att det faktiskt blir så. Låt då inte Lena Hallengren sumpa det med sina försök att blidka de gamla betongsossarna. Låt en kvinna få chansen och visa att hon faktiskt klarar det!

onsdag, november 22, 2006

Barndomsminnen


Inspirerad av Jonna och hennes bloggande om Ronja (som också är en stor favorit!) hittade jag den här videon. Och ja, dagens tema är starka kvinnor!

Wonderful


En kvinna som tror på sig själv, är vacker och dessutom kan sjunga! En alldeles, alldeles underbar sång. Höj volymen, lyssna och låt tårarna rinna...

tisdag, november 21, 2006

Debatten om debatten

Har hamnat i en intressant debatt med John om huruvida det var rätt att ta debatten med sverigedemokraterna eller inte.
Våra åsikter om huruvida det var rätt att ta debatten skiljer sig åt, det är väl som sagt hela poängen med demokrati ;)
Men vi är överens om att det aldrig är ok att acceptera intolerens eller främlingsfientlighet och jag föreslår att vi lägger debatten om debatten bakom oss och istället lägger alla våra krafter på att strida för alla människors lika värde! Låter det bra John eller vill du fortsätta att debattera debatten?

onsdag, november 15, 2006

en rättelse

efter mitt förra inlägg gjordes jag uppmärksam på att det inte alls är Voltaire som har sagt de magiska orden utan en kvinna vid namn Evelyn Beatrice Hall som 1906, under pseudonymen Stephen G. Tallentyre, skrev dessa ord i Voltaire-biografin "The Friends of Voltaire" Läs mer på Wikipedia

Det kallas demokrati

Idag har vi haft vårt första kommunfullmäktige med de valda ledamöterna. Det var ungefär som förr med två skillnader. Dels hade partierna bytt sida i salen men det viktigaste av allt var att Daniel Spiik gjorde sitt första fullmäktige som respresentant för Sverigedemokraterna.

Det har debatterats mycket och länge om sd och deras valframgångar. Jag säger med stolthet att vi faktiskt tog debatten när ingen annan vågade göra det. Vi fick mycket skit (framförallt från ett ledande parti som jag inte tänker nämna vid namn) men vi gjorde det som alla nu i efterhand säger att de också borde ha gjort.

Så här är det. Sverigedemokraterna fick 3274 st röster i kommunvalet i Örebro. 3274 örebroare vill bli representerade av sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Vi kan tycka vad vi vill om det men vi kan inte sätta oss till doms över väljarna.

I fullmäktige idag valde Murad Artin (kommunalråd för vänsterpartiet) att gå upp i talarstolen och beklaga att vi fått rasister i fullmäktige och att han kommer att göra allt för att bekämpa dem och deras företrädare. Jag förstår Murads spontana reaktion men det blir fel! Vi kan inte tala om för folket att de valt fel. Vi kan bara acceptera att väljarna inte var nöjda med vår politik, rannsaka oss själva till varför väljarna valde sverigedemokraterna och bli ännu bättre för att locka tillbaka de väljare som vi förlorat till sverigedemokraterna.

När vi sedan lämnade fullmäktigemötet hade ung vänster samlats för en demonstration utanför lokalen. Min första reaktion var att det var kul att någon demonstrerade mot främlingsfientlighet. Dock förbyttes känslan snabbt till ilska när jag insåg att det var valresultatet och Daniel Spiik personligen man demonstrerade emot. Sd och Daniel Spiik är precis lika mycket folkvalda som moderaterna, sossarna eller för den delen vänsterpartiet. Ingen kan säga att det ena partiet är lite mer valt eller lite mindre valt.

Jag hade helst sett ett fullmäktige utan sverigedemokraterna. Men nu är de där, de är demokratiskt valda och jag tänker ägna mycket kraft åt att bekämpa deras åsikter. Men jag tänker inte bekämpa Daniel Spiik som person eller protestera mot hans rätt att sitta i fullmäktige.

Som Voltaire så klokt uttryckte det: Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det