onsdag, april 25, 2007

Hårdare tag för rökare

På kommunstyrelsens möte i juni ska det diskuteras hårdare regler för anställda i kommunen som är rökare. NA skriver om det här

Blir då de i kommunstyrelsen som själva röker jäviga i den här frågan?

Kommunalt riksmöte och ny partiledare

I helgen som gick höll folkpartiet sitt kommunala riksmöte i Örebro. Ca 700 folkpartister från hela sverige samlades på Conventum för att prata politik i dagarna tre.

Bland annat höll skolminister Jan Björklund ett mycket bra tal.

Dock överskuggades en mycket trevlig helg av måndagens besked om att Lars Leijonborg inte ställer upp till omval. Jag har inte riktigt betämt mig för vem jag vill se som hans efterträdare. Det finns ett antal bra kandidater.


Cecilia Malmström - en skicklig politiker som skulle företräda partiet på ett utmärkt sätt. Säger dock att hon inte vill.
Johan Pehrson - örebroare som har mycket av de kvalifikationer som krävs av en partiledare. Dock är jag inte jätteförtjust i den rättspolitik han fört under de senaste åren.
Erik Ullenhag - Socialliberal som skulle bli en utmärkt partiledare. Var dock i blåsväder efter sin DN-artikel vilken kan försvaga hans ställning.
Maria Wallhager - ytterst kompetent politiker från stockholm. Duktig debattör som dock är lite för okänd för resten av landet

Vem jag helst vill se återkommer jag med när jag funderat klart

Tråkiga nyheter

UNT har i en enkät frågat samtliga präster som jobbar inom svenska kyrkan i Uppsala län om deras inställning till att viga samkönade par.

Hälften av de 155 prästerna svarade på enkäten och resultatet visar att var fjärde präst inte vill viga samkönade par. Expressen skriver mer om det här

tisdag, april 24, 2007

KG Bergström borde leva i den moderna världen

Lars Leijonborg avgår. Det var väl inte särskilt oväntat men ändå lite trist. Jag tycker att han nog borde fått sitta i alla fall ett år till. Men nu är det som det är och jag tycker att Lars under de rådande omständigheterna fattade helt rätt beslut.

I TV sitter nu diverse experter och ska kommentera händelserna. Ett hett ämne är vem som ska bli ny partiledare på landsmötet i september.

SVT:s expert KG Bergström kommenterade valet av partiledare i gådagens sändningar. Han menade att det fanns några speciellt heta kandidater. Han nämnde skolminister Jan Björklund men även EU-minister Cecilia Malmström. Dock gjorde han analysen att Cecilia av privata skäl inte var aktuell. Detta eftersom hon är småbarnsförälder.

Jag hoppas att det är så att KG har missat att även Jan är småbarnsförälder. Även de andra partiledarkandidaterna Johan Pehrson och Erik Ullenhag har små barn. Jag hoppas att det är så att KG helt enkelt har missat detta faktum. För itne kan det väl vara så att han menar att en man kan vara småbarnsförälder och partiledare samtidigt men att samma kombination inte är möjlig för en kvinna?

Om det är så att KG faktiskt visste att Jan, Johan och Erik även de är småbarnsföräldrar hoppas jag att han kommer att be om ursäkt för sin minst sagt korkade kommentar. Annars kan man undra om SVT verkligen vill företrädas av medelålders män som inte lever i den jämställda värld vi andra gör.

måndag, april 16, 2007

SVT fällt för Castrodokumentär

Äntligen!

Granskningsnämnden har fällt SVT för deras hyllningsdokumentär om Fidel Castro. DN skriver mer här!

vad var det vi sa

Inför valrörelsen 2006 valde folkpartiet i Örebro att ta debatten med Sverigedemokraterna. Beslutet väckte starka känslor, framförallt hos vissa yngre socialdemokrater. En av dem hördes tom stå i sin valstuga och mena att det var Staffan Wermes personliga fel om Sd fick valframgångar. Noll självinsikt var det...

Nu har iaf även socialdemokraterna insett att det inte går att blunda längre. I den här debattartikeln från expressen förklarar Mona Sahlin och Marita Ulvskog att de kommer att ta debatten mot Sd. Deras argument är desamma som de folkpartiet använde inför valet. Ska bli intressant att se om samma unga socialdemokrater nu anser att det kommer att vara Mona och Maritas fel om Sd går framåt?

fredag, april 06, 2007

Min bror ligisten

Har tillbringat några lugna och sköna dagar med min far och min bror i Norrköping. En sådan sammankomst leder oundvikligen in på gamla barndomsminnen. Pappa roade oss alla med att plocka fram en gammal bok där han skrivit upp roliga saker som jag och min bror kläckt ur oss under uppväxten.

Roligast är citatet där min bror, då 6 år, beskriver sitt allra västa hyss:

"Ibland när jag är arg på Ina och jag hittar nån bok som hon läser och det är ett kort i slår jag upp boken och tar bort kortet. Sen slår jag ihop boken och sen slår jag upp boken och lägger in kortet på ett annat ställe. Det är mitt fulaste tricks jag vet!"

Och så säger de att det var bättre förr...

onsdag, april 04, 2007

Go LHC!

Som gammal östgöte och linköpingsbo måste jag ju glädjas åt LHC:s framgångar i den första SM-finalen. Nu blir det SM-guld!

tisdag, april 03, 2007

Vår

Jag älskar våren! Varje år blir jag lika glad när ljuset och värmen kommer. Jag njuter av solen som värmer och av de ljusa kvällarna.

Men...

Varje år glömmer jag bort en ack så viktig sak. den slår mig likt en knytnäve i magen och tar effektivt bort glädjen över våren. Detta elände kallas pollen. jag har förbannats med pollenallergi som med åren inte blir ett dugg bättre utan snarare tvärtom. Det är fortfarande inte SÅ allvarligt, jag kan vistas ute men måste ta mediciner och är allmännt nere.

Nu är påsken här och det är dags för ett annat elände, nämligen påskliljor. Visst är det vackert men skönheten falnar när den kombineras med kliande ögon och rinnande näsa.

Nä, fram för våren och bort med pollen och annat otyg :)