onsdag, augusti 29, 2007

5 grader

5 plusgrader... Så varmt (eller snarare kallt) var det när jag åkte hem från stallet igår. Uppenbarligenär hösten här. Men när var det sommar? Kan hösten komma utan att sommaren gjort det?

Nåja, kallt var det i vilket fall

tisdag, augusti 28, 2007

Ett liv utan TV

Jag har inte längre någon TV hemma. Eller jo, jag har en Tv men inte något fungerande abbonnemang vilket innebär att TV-tittande inte går att genomföra. Normalt sett är detta inget problem. Tittar extremt lite på TV, bara om det är något speciellt. Och just nu är det ju så. Det är friidrotts-VM i Japan...

Så om någon känner att de vill bjuda in mig på friidrottstittande är ni mer än välkomna ;)

måndag, augusti 27, 2007

Putin som gayikon?

Kvalitetstidningen aftonbladet publicerar nu bilderna på ryska presidenten Putin som gjort honom till en sexsymbol och gayikon i ryssland. En barbröstad Putin poserar på en fisketur och jag bara hoppas att man övertolkat de positiva reaktionerna på hans påstådda sexighet...

Antingen det eller så är det bara ytterliggare ett tecken på det nya ryssland där kritik mot ledaren börjar bli allt mer ovanligt...

Sossarna kan inte sitt eget parti?

John Johansson, politisk sekreterare på oppositionskanliet, skriver ett argt inlägg i sin blogg angående Ulrika Messings avgång. Han konstaterar att hon minsann kommer att sitta kvar i både partistyrelse och verkställande utskott.

Problemet är bara att hon inte sitter i partistyrelsen... En snabb koll på sossarnas hemsida gör den saken klar.

Så bra koll har sossarna på sitt eget parti...

torsdag, augusti 16, 2007

Hot mot demokratin

Här, här och här kan man läsa om överfallet på en ledande sd-politikers flickvän. Än är det inte fastslaget att misshandeln verkligen har politiska grunder. Dock är sverigedemokraterna snabba med att att hävda att det är så.

OM det nu är politiska motiv bakom så har de skyldiga verkligen lyckats befästa stämpeln av martyrskap på sverigedemokraterna. Missförstå mig inte, det som hänt är avskyvärt och jag tar på alla sätt avstånd från det inträffade.

Jag vet inte vad syftet bakom misshandeln var. Det får polisen utreda. Men sverigedemokraterna får media och de får ännu en gång framstå som offer utsatta för en hatkampanj.

Om misshandeln var politiskt motiverad har klimatet hårdnat ytterliggare i svensk politik. Det har under sommaren diskuterats mycket kring hot mot politiker. Det här kan vara nästa steg. Jag vill bekämpa sverigedemokraterna med alla demokratiska medel som står till buds. Genom debatter, möten, artiklar och argument ska de bekämpas. Den misshandel som nu ägt rum är ett större hot mot demokratin än vad sverigedemokraterna och deras politik är!

tisdag, augusti 14, 2007

LUF kongress

Jag har de senaste dagarna befunnit mig i Göteborg där jag haft den stora äran att sitta som ordförande på Liberala ungdomsförbundets kongress. Det var en spännande, stressig, jobbig men fruktansvärt rolig erfarenhet som jag lärt mig mycket av.

Dagarna har varit fyllda av debatt och yrkanden och kontrapropositionsvoteringar. En eloge till debattörerna som nästan hela tiden höll debatten på en konstruktiv nivå.

Tre ministrar besökte kongressen, Lars Leijonborg höll sitt sista tal på en LUF-kongress som partiordförande, Cecilia Malmström och Jan Björklund talade om sina respektive ansvarsområden i regeringen. Även partisekreterare Erik Ullenhag var på plats.

Kongressen var befriad från skandaler, vilket var skönt.

Nu är det två år tills nästa stora kongress och huvudet är redan fyllt av idéer som det ska motioneras om. Bara hoppas att man kommer ihåg dem om två år...

onsdag, augusti 01, 2007

Valrörelsen i USA når nya nivåer

I den här artikeln i aftonbladet kan man läsa om hur presidentvalskampanjen i USA tagit nya vändningar. Tydligen rasar de konservativa falangerna av att man ästan kunnat ana Hillary Clintons bröst. Detta under en utfrågning i TV.

Har man inga argument får man ta till andra knep, hur låga de än må vara!

Long time no see

Jaha, åter efter en lång semester och ett ännu längre uppehåll i bloggandet. Bristande lust och ork i komination med dålig tillgång till dator och internet har gjort att bloggandet fått ligga nere. Men nu är jag tillbaka!

Sitter på jobbet och försöker strukturera upp höstens kommande arbete. Det är ensamt just nu, jag är den enda i korridoren som arbetar denna vecka. Ensamt men skönt eftersom arbetet blir effektivt.