fredag, november 21, 2008

Miljöpartister är farliga

Idag har vi haft ordförandeträff på universitetet. Det var en bra och givande dag. Det är nyttigt att träffas alla och byta erfarenheter och idéer. På lunchen började vi prata om vasaloppet. Jonas Eriksson (mp) är ju veteran inom området och innan jag visste vad som hänt var det tydligen bestämt att jag och Fredrik Persson (också han mp) ska åka öppet spår i vår. Sagt och gjort. När träffen var slut for vi iväg till affären och inhandlade skidor och annan utrustning. I bilen på vägen hem kom dock ångesten...

Jag har inte stått på ett par längdskidor sedan jag var typ 7 och åkte runt hemma i trädgården... Att jag nu om några månader ska kunna åka ganska många mil känns lätt ångestframkallande.

Vanligtvis tycker jag om miljöpartisterna. De är trevliga, snälla och kloka men uppenbarligen är de farliga för mig om de kan få mig att göra det här. Nu väntar vi bara på snön...

lördag, november 15, 2008

Val till europaparlamentet

Den 7 juni 2009 är det dags för svenska folket att utse sina ledamöter till europaparlamentet. Det är ett val som, till skillnad mot andra, får förhållandevis lite uppmärksamhet i media. Många vet inte att det är val och röstdeltagandet förra valet var bara 39 procent.

Vi har en stor utmaning framför oss att väcka intresse för det här valet, att få det att bli ett val om sakfrågor och inte om huruvida vi ska vara med i eu eller inte.

Det kan kännas långt kvar till juni men tiden flyger och snart är det dags för en intensiv valkampanj. Det ser vi fram emot!

söndag, november 02, 2008

De säger att ridning inte är idrott...

Jag äger en häst. De senaste 8 veckorna har han varit borta på utbildning men igår hämtade jag hem honom igen. Passade på att träna när jag hämtade på honom för att få tips om hur de tänkt och hur de ridit. Innan detta har jag alltså inte ridit på 8 veckor...

Idag känner jag mig som om jag blivit överkörd av en långtradare. Försökte komma på var jag har mest ont men det blir dött lopp mellan rumpan, låren, ljumskarna, ländryggen, magen, nacken, axlarna och skuldrorna. Har länge sagt att ridning får dig att använda muskler du inte visste att du hade och det blev tydligt nu.

Och så säger de att ridning inte är idrott...