fredag, september 28, 2007

Röd tröja

Idag bär jag en röd tröja till stöd för protesterna mot regimen i Burma. Det är faktiskt flera här på rådhuset som valt att göra detta vilket är glädjande.

har idag en stark bild på framsidan. En ensam man står och hytter med näven mot kravallpoliserna. Det är bilden av mod. Ensam står han framför betydligt fler poliser som är beväpnade till max. Trots det står han kvar och viker inte ner sig. Tänk om fler kunde vara som denna man.

Bilden finns tyvärr inte upplagd på nätupplagan vad jag kunnat hitta...

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror inte att regeringen i Burma bryr sig om ni bar röda tröjor, blusar med fjärillar eller kroppsmålning den da´n. Att bära en röd tröja i kampen mot en diktatur är lika effektivt som att bära ett rosa band i kampen mot bröstcancer. Bäraren framstår som en bättre människa i sin bekantskapskrets, men det är allt. Jag tror heller inte att Burmas stadsråd bryr sig om de inte får åka på semester till Sverige.

Om ni (= europeiska politikerkollektivet) vill göra någon märkbar skillnad så använd EU:s insattsstyrka. I annat fall så ni fortsätta be och hoppas, men resultat blir i alla fall noll.