onsdag, mars 11, 2009

Att lyfta goda exempel

Förra veckan presenterade vi vårt förslag till handlingsprogram för de västra stadsdelarna. På presskonferensen bleev jag intervjuad av SVT Tvärsnytt om vad vi gör för att förbättra skolorna på Väster. Jag försökte framhålla att vi redan har bra skolor på Väster men att vi ibland är för dåliga på att tala om detta utan istället fastnar i en negativ nild och bara talar om problemen.

Ett exempel är Vivallaskolan. Brukarundersökningarna visar att eleverna på Vivallaskolan känner sig trygga, de tycker att de lär sig mycket och är över lag mycket nöjda! Dessutom har ett systematiskt arbete med kunskapsmålen gett resultat, Vivallaskolans andel som lämnar år 9 med behörighet att söka till gymnasiet ökar hela tiden. Nerikes Allehanda skriver till exempel om att Vivallaskolan är en av Örebros bättre skolor vad gäller arbetet mot mobbing.

Det är fler sådana nyheter vi behöver! Skolorna på väster är överlag väldigt bra men det gäller att vi också vågar tala om att det är så

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du var mycket bra på presskonferensen. Alla vi var mycket bra förresten! Dax att styra båten om man nu satt sig i förarsätet...

Anonym sa...

Medan ni berömmer er själva - berätta hur ni pratar gott om Vivallaskolan genom att stämpla Vivalla som ett utanförskapsområde?

Ina sa...

Genom att inte sticka huvudet i sanden utan att faktiskt våga prata om att det finns problem. Det gör det och det måste vi våga tala om. Det görs också väldigt mycket bra och finns stora vinster med ett område som Vivalla, tex skolan och då måste vi även tala om det.