onsdag, november 29, 2006

Hur var det med jämställdheten?

Lena Hallengren lanserar nu i DN idén om ett delat ledarskap inom sossarna. Som kandidater för hon fram två kompetenta kvinnor, nämligen Margot Wallström och Mona Sahlin.

Varför ska de vara två? Är det just för att de råkar vara kvinnor? Ingen hade väl kommit på tanken att Thomas Bodström och Pär Nuder skulle dela på partiledarposten?

Är det inte så att den gamla föreställningen att " det krävs två kvinnor för att göra en mans jobb" lever kvar hos Hallengren. Nu om någonsin har ju hon och sossarna chansen att visa att de menar allvar med sitt snack om jämställdhet. Det börjar bli dags för Sveriges största parti att ha en kvinnlig partiledare. Chansen finns på allvar att det faktiskt blir så. Låt då inte Lena Hallengren sumpa det med sina försök att blidka de gamla betongsossarna. Låt en kvinna få chansen och visa att hon faktiskt klarar det!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller delvis med dig för en gång skull :P

Men du glömmer en sak! Det handlar ju lite om att Margot inte sitter i riksdagen. Därför behöver vi en "partiledare" för riksdagsdebatter och liknande. Dessutom ser jag inget personligt problem med att ha ett delat ledarskap som möjliggör för Margot Wallström att finnas kvar som kommissionär fram till 2009.

Ina sa...

Kul att ni helt plötsligt också är för delat ledarskap *s*

Men det är tråkigt att det är två kvinnor. Som sagt, ingen skulle föreslå att två män skulle dela på posten!

Anonym sa...

Nej, tyvärr är det nog så. Det är intressant, men tråkigt, att det ska behöva vara så. Bläh för patriarkatet! :) Egentligen är väl inget parti ett föredöme - jag menar, ni är ju också ett gammalt parti och har bara haft en kvinnlig partiledare. Det är ju inte rekord det heller direkt!

Anonym sa...

Dessutom smärtar det ju att tänka på att hon som skulle vara partiledare för oss just nu blev knivmördad på NK!

Ina sa...

ja, det var en tragedi!

Vi är ett gammalt men litet parti och har haft en kvinnlig partiledare. Ni är betydligt större och har inte haft någon....

Men annars måste det vara första gången vi är överens ;)