torsdag, augusti 16, 2007

Hot mot demokratin

Här, här och här kan man läsa om överfallet på en ledande sd-politikers flickvän. Än är det inte fastslaget att misshandeln verkligen har politiska grunder. Dock är sverigedemokraterna snabba med att att hävda att det är så.

OM det nu är politiska motiv bakom så har de skyldiga verkligen lyckats befästa stämpeln av martyrskap på sverigedemokraterna. Missförstå mig inte, det som hänt är avskyvärt och jag tar på alla sätt avstånd från det inträffade.

Jag vet inte vad syftet bakom misshandeln var. Det får polisen utreda. Men sverigedemokraterna får media och de får ännu en gång framstå som offer utsatta för en hatkampanj.

Om misshandeln var politiskt motiverad har klimatet hårdnat ytterliggare i svensk politik. Det har under sommaren diskuterats mycket kring hot mot politiker. Det här kan vara nästa steg. Jag vill bekämpa sverigedemokraterna med alla demokratiska medel som står till buds. Genom debatter, möten, artiklar och argument ska de bekämpas. Den misshandel som nu ägt rum är ett större hot mot demokratin än vad sverigedemokraterna och deras politik är!

Inga kommentarer: