tisdag, maj 19, 2009

Klart vi ska rösta igen!

Sveriges Radio Örebro skriver om att en majoritet av svenskarna vill ha en ny folkomröstning om euron.

Folkpartiet vill ha en ny omröstning senast 2011. Det är kul att opinionen är med oss!

Man kan argumentera att Sveriges exportindustri tjänar på en billig krona. Det må vara sant men vi andra är förlorare. Matpriserna stiger och det blir dyrare att leva, mycket på grund av att vi står utanför eurosamarbetet. En liten valuta som den svenska kronan är känslig och sårbar.

Undersökningen presenteras på DN debatt

På folkpartiets hemsida kan man läsa mer om vad vi vill i eurofrågan!

9 kommentarer:

Anonym sa...

smart liksom, allt kommer att bli dyrare om euro införs, samt att alla kommer bli fattigare! skickar mer människor ut på gatan ja det vill jag verkligen ha, djup ironi

Anonym sa...

Har vi inte redan röstat om detta? Ska politikerna försöka gång på gång tills dom får sin vilja fram????

Anonym sa...

Om det efter något år blir 51% majoritet för att vi skall återgå till kronan - skall vi rösta igen då? Eller skall vi bara hålla på och rösta tills FP får sin vilja igenom - sedan skall det vara färdigröstat!

Anonym sa...

Ja, det lär ju bli precis som EU-valet att när något val till sist går de stora partiernas väg (efter massiva reklamkampanjer) är vi "bundna" vid euron och kan inte ångra det. Det är ju hemskt att utnyttja folkomröstningar på det här sättet, jag tycker antingen att ett nej definitivt ska vara ett nej, eller så ska det vara regelbunda omröstningar om vi ska ha euron som valuta.

Anonym sa...

Jag kämpar på för att sänka valdeltagandet. När 90 % av befolkningen ger fan i att rösta så kommer även politikerna att förstå vansinnet med EU

Petronella sa...

Ni menar alltså att om man har tagit ett beslut så måste man orubbligt hålla fast vid det även fast förutsättningarna har förändrats och det inte längre ter sig speciellt begåvat(syftar inte på att det skulle vara obegåvat att behålla kronan). Personligen så tycker jag politikerna skulle tagit beslutet själva utan folkomröstning.

Ina sa...

Bara för att man sagt nej en gång behöver väl inte betyda att det gäller för all framtid?

Precis som Petronella skriver har förutsättningarna förändrats och det är skäl till en ny folkomröstning.

Jag tycker inte man skulle ha haft en folkomröstning första gången men eftersom man hade det då så bör det vara en ny.

John Johansson sa...

Ina,

Men om du tycker att det borde vara en ny folkomröstning för att ändra beslutet om EMU, varför vill Folkpartiet köra över fett annat folkomröstningsbeslut om kärnkraft utan ny folkomröstning? Är inte det dubbelmoraliskt?

Ina sa...

John, som du säkert vet så tycker inte alltid mitt parti som jag gör, lika lite som ditt parti tycker precis som du gör.