tisdag, februari 02, 2010

Nolltolerans mot mobbning

Idag presenteras en ny rapport från skolinspektionen som granskat 50 skolors arbete mot mobbning och kränkande behandling. Granskningen ger ett resultat som är djupt nedslående. 49 av 50 skolor får kritik för sitt arbete.

Det här är inte okej! Att bli utsatt för mobbning, trakasserier eller andra former av kränkande behandling och detta i en miljö där man måste vistass och ska kunna kännas tryggt är inte acceptabelt. Det är, och måste vara, de vuxnas ansvar att se till att det inte förekommer!

Att barn i rapporten uppger att de vuxna inte lyssnar eller inte ser eller inte tar barnens upplevelser på allvar är inte acceptabelt. Afonbladet skriver om en del skrämmande exempel.

Som politiker är vi jättetydliga mot att det måste finnas en nolltolerans mot mobbning. Vi efterfrågar likabehandlingsplaner och incidentrapporter. Tyvärr verkar det inte alltid sippra ner hela vägen ut i verksamheterna. Det visar bara att vi måste trycka på ännu hårdare i frågan.

Och till sist kan jag bara konstatera ännu en gång att jag till 110% står bakom Folkpartiets hållning i frågan, det är mobbaren som ska flyttas, inte offret!

Inga kommentarer: