torsdag, april 29, 2010

Sverigedemokraterna bekänner färg

Idag har jag, tillsammans med representanter från övriga fullmäktigepartier, varit på Wadköpings utbildningscenter och pratat politik med ett gäng mycket engagerade elever. Temat var "det goda samhället" vilket gör debatten än mer intressant eftersom det kommer att handla om ideologi. Det är ju trots allt grunden till all vår politik men glöms trots det ofta bort i allt prat om skatter, avdrag och pengar.

Det är nog fjärde eller femte gången jag deltar i de här temadagarna och det är alltid lika intressant och roligt. Eleverna är pålästa och intresserade. Det som gjorde dagen lite mindre rolig var Sverigedemokraterna. Jag ifrågasätter inte deras rätt att delta, trots allt sitter de i kommunfullmäktige och måste därmed behandlas som ett parti bland andra. Men det är skrämmande att lyssna på Sverigedemokraterna och den människosyn de står för.

Grunden till all deras politik idag var att låta Sverige fortsätta vara svenskt. Helt plötsligt känns det väldigt påtagligt att partiet har sitt ursprung i Bevara Sverige Svenskt.

Intressant, men inte förvånande, att notera är att Sverigedemokraterna trots upprepade frågor inte lyckades presentera något som helst svar på vad man tycker i några sakfrågor, det enda man talade om var invandringen. Inga svar på vad man vill med skolan, äldreomsorgen, skatterna, klimatet osv. Den 19 september får vi hoppas att väljarna kan genomskåda den missnöjespolitik som man för och se att Sverigedemokraterna saknar lösningar för att skapa det goda samhället.

Inga kommentarer: