tisdag, september 14, 2010

vi vill riva upp beslutet om avgifter för de pedagogiska luncher

Fär barnens skull borde beslutet om att avgiftsbelägga de pedagogiska luncherna rivas upp.

Jag besöker många skolor, jag pratar med elever, föräldrar och lärare. Det finns en fråga som alla tar upp, nämligen att det numera kostar 20 kronor för lärarna att äta pedagogisk lunch med barnen.

Förra året fattades flera beslut som rörde besparingar i skolan. Vi valde att göra ett antal nedskärningar som inte skulle minska lärartätheten. En sådan var att avgiftsbelägga lunchen i skolan för lärarna.

Problemet är att konsekvenserna av detta beslut är större än vad vi kunde inse när vi tog det. Färre lärare äter den pedagogiska lunchen nu än när beslutet togs. Då blir också besparingen mindre. Den pedagogiska aspekten får inte glömmas bort, att läraren äter med barnen är viktigt för trygghet, utveckling och relationen lärare/elev.

Kommunen har en välskött ekonomi och gör goda resultat. Att då genomföra en reform för att spara pengar som får stora konsekvenser för den pedagogiska verksamhet vi samtidigt vill satsa på är inte rimligt. Beslutet borde rivas upp och avgiften tas bort.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klokt med politiker som lär, lyssnar och vågar ändra på sig. Tack för ett riktigt bra brev till alla föräldrar. I år blir det Folkpartiet som får min röst!

Andreas sa...

Märkligt att ni inte tänkte på detta innan. För barnens skull borde ni aldrig ha tagit detta beslut. Avgiftesbelagd lunch har varit mycket negativt för skolan och det är verkligen märkligt att ett parti som profilerar sig som ett skolparti driver igenom en sådan fråga.