fredag, februari 11, 2011

Omval!

Idag har så äntligen valprövningsnämnden beslutat att det ska bli omval i Örebro. Såhär motiverar man beslutet i ett pressmeddelande:

"Valprövningsnämnden har konstaterat att 17 budröster felaktigt godkänts, att det brustit i ordningen i röstningslokalen på Vivalla bibliotek vid förtidsröstning den 1 september 2010 och att ett valtält vid samma tillfälle varit placerat för nära röstningslokalen.

Marginalen till sista mandatet i valkretsen Örebro Nordöstra var mycket knapp. Om FP hade fått ytterligare en röst hade partiet, i stället för S, fått det sista mandatet i valkretsen. Om de 17 felaktiga budrösterna inte godkänts hade FP med 40 % sannolikhet fått det sista mandatet, enligt ett utlåtande av Svante Linusson.

Nämnden bedömer att de nämnda felen med fog kan antas ha inverkat på valutgången. Rättelse ska därför ske och kan inte ske på annat sätt än genom omval. Omvalet kan begränsas till valkretsen Örebro Nordöstra."


Jag tycker det är bra att det blir omval. Bäst hade det naturligtvis varit om inga fel begåtts från allra första början. Men nu blev det fel och då ska det korrigeras!

Intressant att notera är hur skarpa man är i sin kritik mot Socialdemokraternas kampanj i anslutning till vallokalen i Vivalla. Redan när den skedde var vi många som var skeptiska och det är skönt att nu ha fått bekräftat att det var fel. Hoppas bara att sossarna nu tar konsekvenserna och erkänner att de gjorde fel!

Det handlar inte om att vara dålig förlorare utan om att ett valresultat, oavsett vilket det blir, ska vara korrekt. Det är det som är demokrati!

Läs mer: DN, Aftonbladet, Svd, Expressen, NA
Bloggar: Staffan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns politiker och chefer som borde stå för att de dels inte kört med öppna kort i beslutsprocessen om att akutflytta barn till undermåliga lokaler i början av året och dels att de inte genomfört det de lovade inför flytten. Apropå att ta konsekvenserna av sina misstag undrar jag hur Johan Åqvist, Margareta Borg och Inger Axelsson tänkt stå för den sanslöst dåligt hanterade barnomsorgssituationen på norr i Örebro. Jag tycker det är ett mycket märkligt beteende att gå bakom föräldrars ryggar, skuldbelägga föräldrar när de kommer med kritik och som sagt inte leva upp till det man lovat, på det viset som har skett och sker. Särskilt i dessa tider när Johan Åqvist och andra politiker gärna påpekar andras fel och brister. Barn får man tydligen flytta runt på hur som helst, trots att det går emot de riktlinjer och rekommendationer som finns. Jag tror inte Johan och övriga som är för en alliansstyrd kommun inser hur stor tillitsskada hans och övriga inblandades beteende har gjort. Historien kring det här har spritt sig rejält och Örebro får bara sämre och sämre rykte när det gäller skola och barnomsorg. Allt pga att man ville spara lite pengar, på bekostnad av barnens välmående och rättigheter till en stimulerande och trygg barnomsorgsmiljö.

Ina sa...

Utan att vara insatt i alla detaljer i just det här fallet så vet jag att det skötts på ett inte korrekt sätt. Sedan vet jag inte exakt på vilken nivå felen har begåtts vad gäller bristande information osv. Jag kan bara säga att med den information som jag har så är hanteringen absolut inte okej och borde ha skötts helt annorlunda.

Naturligtvis vill vi ha en förskola som är bra för barnen och där ni föräldrar känner er trygga med att lämna era barn! Du får gärna höra av dig till mig via mail eller telefon (finns på kommunens hemsida) så kan vi prata mer.