Igår var det interpellationsdebatt om måluppfyllelsen i Örebro kommuns skolor. Tyvärr var jag sjuk och kunde inte delta men vill ändå lyfta några saker jag är stolt och glad över att vi gör för att förbättra måluppfyllelsen.
- Kontinuerlig uppföljning
Den här mandatperoden har vi haft dialogträffar med rektorer och personal och tydligt efterfrågat hur man arbetar för en ökad måluppfyllelse. Skolverket menar på att det politiken frågar efter, det händer också ute i verksamheterna. Ett skifte till att fråga om måluppfyllelse ger resultat. Det märks stor skillnad nu mot för tre år sedan på hur skolorna förmår redovisa sitt arbete. Vi har också rektorerna från våra 7-9 skolor på nämnden regelbundet för att redovisa den aktuella måluppfyllelsen.
- Perrongen
Den introduktionsskola som den förra majoriteten tillskapade i Vivalla gjorde ett bra arbete. Men effekterna blev precis de som vi förutspådde när vi sa nej till skapandet av den. Genom att vi nu istället skapat perrongen som mottagningsenhet för alla nyanlända barn kan de få en betydligt bättre introduktion i den svenska skolan.
- Projektet "Ökad måluppfyllelse"
Under ledning av Håkan Ågren har det här projektet arbetat med att lyfta fram och belysa goda exempel som resten av organisationen kan dra lärdom av. man har också arbetat med flexibelt lärande. Ett lysande exempel är Stora Mellösa skola som gör ett fantastiskt arbete.
Så svaret är att vi gör mycket för att öka måluppfyllelsen. Dessutom gör regeringen en rad insatser som lett till stora förbättringar i skolorna. Men förändring tar tid. De elever som nu lämnar grundskolan har gått många år i en skola som inte tagit sitt kunskapsuppdrag på allvar. Med regeringens och folkpartiets skolpolitik har det ändrats och jag är övertygad om att vi snart kommer att se betydande skillnad!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar