torsdag, mars 18, 2010

Jan Björklund på besök i Örebro

Igår besökte Jan Björklund Örebro.

Dagen inleddes med ett besök på Risbergska skolan där Jan mötte en fullsatt aula med gymnasieelever. De var otroligt engagerade och ställde mycket frågor, det märks att skolpolitiken engagerar och är viktig. Det är ju trots allt dessa människors vardag vi talar om.

Sedan bar det vidare till en lunch med medlemmar. Här talade Jan om några frågor som troligen kommer bli viktiga i höstens val. Det var bland annat ekonomi och klimat som berördes.

Ekonomifrågan eftersom vi nu sakta är på väg ut ur en av de djupaste lågkonjunkturerna vi någonsin skådat. Regeringens hantering av krisen kommer såklart att bedömas och mätas och vara en stor del av valrörelsen.

Klimatfrågan eftersom vi måste hitta nya vägar för att bli mer klimatsmarta. Frågan är hur vi ska kunna hitta nya energikällor som förmår täcka vårt energibehov. Vindkraft i all ära men det är inte rimligt att tro att vindkraft kommer kunna täcka upp för den kärnkraft som idag finns. Alternativet är rysk gas och det känns inte helt bra att bli beroende av Ryssland på det sättet. Att Ryssland är beredd att använda gasen som maktmedel har vi sett tydliga exempel på. Därför kommer energifrågan bli stor inför valet.


Jan Björklund på Risbergska skolan

Inga kommentarer: