måndag, september 25, 2006

att respektera ett valresultat

Alliansen vann valet, nu kommer det att skapas en ny politik. Så enkelt skulle det kunna vara.

Men vad händer? Jo, tidningarna fylls av insändare som förkunnar att nu går sverige åt h-vete. Naturligtvis är det allas fulla rätt att tro det och jag skulle inte reagerat över dessa åsikter om det inte fanns en sak till. Nämligen ett uttryck för hur dessa människor själva tänker, och dessutom uppmanar andra att följa dem, att göra livet så surt som möjligt för alliansen och den nya regeringen. Alltså ett mycket medvetet försök att sabotera den demokratiskt valda regeringens försök att förverkliga sin politik.

LO:s ordförande gick ut och sade ungefär samma sak. En alldeles utmärkt ledare i NA belyste problemet, är LO till för sossarna eller sina medlemmar? Accepterar Wanja Lunby-Wedin det faktum att itne ens hälften av hennes egna medlemmar röstade på s? KOmmer hon att klara av att se till sina medlemmars faktiskta intressen eller kommer hon att göra sitt bästa för att sätta käppar i hjulet för alliansen, på sina medlemmars bekostnad?

Allt detta återstår att se. Trist är det dock att läsa insändare från alla dessa människor som itne kan acceptera att majoriteteten av svenska folket faktiskt inte tyckte att regeringen med Persson i spetsen gjort ett bra jobb. Att majoriteten av svenskarna faktiskt inte delade Perssons snalys om att det går bra för Sverige. Att svenskarna, till skillnad från sossarna tyckte att jobben var en viktig valfråga.

Man behöver itne tycka att alliansen är bra. Man behöver inte tycka att den politik som alliansen vill genomföra är bra heller. Men att därifrån ta steget till att aktivt uppmana människor att sätta käppar i hjulet för alliansen, det är inte vad kallar respekt för demokrati!

Inga kommentarer: