fredag, september 22, 2006

Bygg inte vid vivallaskolan

Öbo funderar på att bygga en ny friidrottshall i Vivalla. Ett jättebra förslag tycke jag! Att satsa på Vivalla på ett positivt sätt är jättebra!

Men när jag fick veta den tänkta placeringen av hallen blev jag lätt förvånad. Istället för att utnyttja all den utmärkta oeploaterade mark som finns i området väljer man att lägga den på Vivallaskolans skolgård! En skolgård som redan innan hallen byggs är alldeles för liten och trist. Den grusplan man bygger bort ska flyttas till andra sidan av Vivallaringen. Resultatet av detta blir att barnen inte kan/hinner utnyttja planen på sina raster alternativt att de stressat springer över gatan för att hinna med en kort stunds fotbollsspelande. Vivallaringen är visserligen inte en hårt trafikerad väg men de som kör dör, de kör fort!

Dessutom kommer det varken finnas bra parkeringsmöjligheter eller omklädningsmöjlligheter men det verkar kommunen med sossarna och Öbo i spetsen bry sig mindre om. Det viktigaste är att de får det som de vill ha det, sedan kan vi strunta i vad medborgarna tycker!

Lägg istället hallen i anslutning till Nylundaskolan! Där finns närhet till skogen med redan preparerade motionsspår, det finns närhet till busshållplatser, det finns parkeringsmöjligheter och man kan inrymma omklädningsrummen i friidrottshallen. Dessutom ligger Lundby IP alldeles intill där man kan utöva vissa av idrottsgrenarna även sommartid.

Tanken med idrottshallens föreslagna placering är ett försök till sammanbyggande av Hjärsta och Vivalla och därigenom vill man ha en ökad integration. Men med denplacering vi föreslår kan man uppnå samma effekt men mellan Vivalla och Lundby.

Jag bara hoppas att det lagda förslaget inte går igenom! Det börjar bli dags för den styrande majoriteten att faktiskt låta alla komma med även i verkligheten och inte bara på valaffisherna!

Inga kommentarer: