måndag, september 11, 2006

Igår var det dags för SVT Tvärsnytts stora valdebatt. Deltog från folkpartiets sida gjorde den alltid lika duktiga Johan Pehrson. Själv fick jag rollen som hans bisittare, vilket i korthet innebar att springa fram med lappar om olika ämnen där jag tyckte att Johan behövde lite ytterliggare info. Kändes som en ganska meningslös syssla med tanke på att Johan klarar sig alldeles utmärkt på egen hand!

Sossetjejen babblade på om hur stolt hon var över att sossarna hade lyckats laga revorna i välfärden och nu bad de om förtroende att bygga vidare på den starka välfärden. Jag ville bara gå fram och ruska om henne och tala om för henne hur Sverige egentligen ser ut! Om alla de människor som tvingas ut i ett ofrivilligt utanförskap eftersom sossarna inte lyckas fixa tillräckligt med jobb. Om alla de elever som inte får en chans att förverkliga sina drömmar och mål eftersom (s)kolan misslyckas med att lära dem att läsa och skriva. Om alla de människor som dagligen får sina liv krossade på grund av brott som polisen inte har resurser att klara upp.

Så tack men nej tack! Inte fyra år till med sossarna. Inte fyra år till med ökade klyftor i samhället, ökad segregation och allt sämre resultat i skolan!

Sverige är bra, men vi kan bättre! Sverige behöver förändring, Sverige behöver en liberal regering!

Inga kommentarer: