torsdag, september 07, 2006

Funderingar i valtider

Sitter på mitt rum på rådhuset och ska alldeles snart gå ut och öppna vår valstuga. Regnet faller, inte bara över Örebro utan även över folkpartiet.

De senaste dagarna har det inte varit lätt att vara folkpartist. Det har visat sig att några av våra (fd)partikamrater gjort sig skyldiga till dataintrång och spionage hos sossarna. Dessa människor ska naturligtvis fördömas och om den rättsliga processen så vill, få sitt straff!

Men! Skandalen blåses upp som om hela sossarnas valrörelse är förstörd. Det handlar om två (TVÅ!) utspel som tajmats... Inget av dessa i valrörelsen! Jag har inga sympatier för de personer som gjort detta men det måste finnas gränser för hur långt detta kan dras! Någonstans tar det rimliga slut och det orimliga tar vid. Den gränsen anser jag nåddes för ett bra tag sedan!

Annars tittade jag på duellen mellan Reinfeldt och Persson igår på TV4. Klockrent Reinfeldt! Så skönt att lyssna på lite politik och någon som faktiskt kunde trycka till Persson när han, som vanligt, vägrade prata sossepolitik utan bara berättade om hur dålig alliansens politik är. Tänk vad bra sossarna är på att berätta vad vi vill! Tänk vad bra om de istället kunde prata lite om vad de själva vill istället! Eller vänta, de kanske inte vill något alls!

Inga kommentarer: